Bobří SRUB OTEVŘEN

V sobotu 15.10.2022 proběhlo za hojné účasti slavnostní otevření zkolaudovaného Bobřího SRUBU. Deset největších pracantů v čele s tesařem Jardou přeseklo svými pořízy červenou stuhu a otevřeli tak symbolicky novou klubovnu, kterou společnými silami postavili. Akce se zúčastnili nejen členové střediska Ostrá Hůrka (2. oddíl Bobrů a 12. oddíl Dohoda), ale také rodiče dětí a hlavně lidé, kteří celou myšlenku stavby srubu podpořili.

O den později v neděli 16.10. proběhla navazující akce „den otevřených dveří Bobřího SRUBU“ a kdokoliv mohl nahlédnout dovnitř, projít se srubem a seznámit se s novou klubovnou. Zájem o prohlídku byl velký a mnoho desítek návštěvníků nás potěšilo svou návštěvou.


V letošním roce 2022 se podařil velký kus práce, která se odehrávala spíše v interiéru a s radostí můžeme říci, že k dnešku již můžeme konat schůzky zcela bez omezení v krásném, novém prostředí. Samozřejmě, že plánů na dopracování srubu máme spoustu a nápadů zlepšováků ještě více, ale co je nejdůležitější – máme skvělé místo, kde můžeme vykonávat skautskou činnost, scházet se každý týden s dětmi a perfektní zázemí pro (nejen) celý oddíl. Věříme, že srub bude sloužit svému účelu nejen nám, ale všem generacím příštím, které povedou generace další ve skautském duchu.


Bez obrovské pomoci několika stovek podporovatelů bychom nedokázali ničeho a proto jeden velký skautský DÍK závěrem všem, kdo jste nám s tím pomohli 😉!!!


Slavnostní otevření proběhlo shodou okolností 17 měsíců na den přesně od zahájení stavby. Prohlašujeme tímto Bobří SRUB za otevřený 😊. Číslo popisné 384.